Vertical Brise Soleil

Vertical sol 210 gg-e brise soleil

Nationwide Louvre Company fabricated and installed decorative vertical brise soleil to a residential building. The brise soleil was made using sol 210mm gg-e aluminium elliptical blades at random centres as designed  by the buildings architect in order to enhance the aesthetics of the building.

Horizontal SOL210 Solar Shading

NLC recently manufactured and installed a solar shading system to commercial offices in Ipswich for Barnes Construction. The solar shading was fabricated using SOL210 gg-e aluminium blades.

Louvre Screen – Primark, Milton Keynes

NLC recently manufactured and supplied over 750 square meters of factory fabricated weathered louvres surrounding three roof mounted plant screens to the new flagship Primark store in Milton Keynes. These louvres featured six single louvred door sets.

The louvres were formed into a grid system to resemble the existing appearance of the listed building as additional floors were added for increased retail space.

Vertical Solar Shading

NLC recently supplied, delivered and installed these vertical shading panels to new offices in Peterborough. Each panel was fabricated using NLCs 210mm elliptical blade fixed to profiled aluminium side frames. The panels were fitted with a centre support rod to keep the blades level.

Brise Soleil

Aluminium Brise Soleil

NLC engineers installed this continuous run of solar control panels to shade the windows of the administration offices for a new multi franchise car showroom in Exeter.  The panels were fabricated using our 120mm elliptical blades fixed to laser profiled aluminium side frames.

Solar Shading

Timber Shading Panels

One of NLC latest installations consists of 6 No. timber blade vertical Brise Soleil panels. As shown in the photos the brackets were installed before any of the cladding so the majority of the bracket is hidden leaving only a small stub on show. Rectangular Western Red Cedar blades were used in this system with powder coated aluminium supports.

Solar Shading

Individual Solar Shading Panels

Our engineers installed 10 individual solar shading panels in front of the office windows at Aston Manor Brewery to reduce solar gain and glare.

Aluminium Louvres

Nationwide Louvre Company recently supplied and installed 4 No. weather louvres to a new building at West Suffolk Crematorium. Two of the panels were on either side of the building and they both were the same shape but mirror image to suit the shape of both ends of the building. The other two panels were on the front elevation of the building and they both sloped back 65 degrees. Each louvre was split into smaller sections due to the large size of the finished louvre but the blades gave a continuous appearance once installed.

Aluminium Brise Soleil

NLC supplied, delivered and installed this brise soleil to residential property in the New Forest, Hampshire.  This particular shading system consisted of two elevations of brise soleil joined together through the use of a fully welded corner panel.

Louvre Screen & Weather Louvres

Two Sided Louvre Screen & Surface Flanged Weather Louvres

NLC recently installed a two sided louvre screen and 11 individual louvre panels to a residential property in London to allow ventilation into a car park.