Aluminium Louvres

Nationwide Louvre Company recently supplied and installed 4 No. weather louvres to a new building at West Suffolk Crematorium. Two of the panels were on either side of the building and they both were the same shape but mirror image to suit the shape of both ends of the building. The other two panels were on the front elevation of the building and they both sloped back 65 degrees. Each louvre was split into smaller sections due to the large size of the finished louvre but the blades gave a continuous appearance once installed.

Aluminium Brise Soleil

NLC supplied, delivered and installed this brise soleil to residential property in the New Forest, Hampshire.  This particular shading system consisted of two elevations of brise soleil joined together through the use of a fully welded corner panel.

Louvre Screen & Weather Louvres

Two Sided Louvre Screen & Surface Flanged Weather Louvres

NLC recently installed a two sided louvre screen and 11 individual louvre panels to a residential property in London to allow ventilation into a car park.

Solar Shading

Vertical Solar Shading

NLC recently installed this vertical brise soleil to a school in Lincoln. Vertical box section support posts held the 300mm elliptical blades in position at a 30 degree angle.

Timber Brise Soleil

Continuous Timber Brise Soleil

NLC’s most recent brise soleil project consisted of the 120mm timber blade system shaped to match the profile of the aluminium 120mm elliptical blade. The timber blades are fixed to powder coated aluminium side frames and held in place by aluminium brackets hidden behind the cladding.

Solar Shading

Horizontal Brise Soleil Complete With Welded Corner

This brise soleil project had four identical buildings each with a run of solar shading including a welded corner.

Brise Soleil

Vertical Brise Soleil

This project was completed by NLC at a leisure centre in Eley. This particular system consisted of 3 elevations with our 120mm elliptical blades split into bays along the front of the building in between the drainpipes. Two welded corner sections joined the main elevation to the side elevations to give a continuous appearance.

Solar Shading

Continuous Brise Soleil Run

NLC recently supplied, delivered and installed this continuous run of brise soleil to a school in London.

Brise Soleil

Architectural Triangular Brise Soleil

NLC supplied, delivered and installed ten triangular brise soleil panels to a residential development in Aberdeen. Each panel was fabricated using a box section frame with fixing cleats in certain areas to allow the frames to be dismantled for transport. The blades were fixed to the frames using a profiled aluminium folded cleat fixed to the front of the box section. The box section frames were fixed in four points along the top two diagonal parts of the frame and also at the base where a straight bracket fixed back to the wall. 

Brise Soleil

210mm Elliptical Blade Brise Soleil

NLC Engineers recently installed this vertical brise soleil to St. Bede’s School in Cambridge. The panels consisted of 210mm elliptical profile blades fixed to aluminium profiled side frames. The panels were fixed directly to the steel posts using stainless steel fixings through the side frames.