Vertical Box Section Brise Soleil Fins – Eastgate House, Gloucester

Vertical Brise Soleil РGloucester 

Vertical rectangular blades were used for the Brise Soleil panels at this residential development in Gloucester. The architect on this project used the rectangular shaped blades as a feature above the entrance way to the properties. Although the panels were built into the design as a feature they do provide shading to the windows of the hallway and staircase on each building to reduce solar gain.

Timber Effect Aluminium Brise Soleil – Residential Development, Lympstone

Aluminium Brise Soleil – Lympstone

Nationwide Louvre Company recently completed the installation of the aluminium timber effect Brise Soleil shown in the images below for an extension to a residential property in Lympstone. The Brise Soleil / shading panels were supplied with powder coated aluminium frames and brackets to match the black finish on the charred wooden clading to the outside of the new extension. The brise soleil blades were 120mm wide elliptical shaped aluminium with a wood effect finish which offered a nice contrast to the rest of the building.

Louvred Plant Screen – A B Gee Factory / Offices, Derby

Screening Louvre – Derbyshire

The latest louvre screen to be installed by NLC was for Bailey Construction at a factory in Derbyshire. The vertical support mullions were fixed directly onto the steel rails on approximately 1 meter centres. The screen was supplied complete with 1 No. double door on the front elevation to allow access to the plant inside the screen.