Aluminium Solar Shading

Aluminium Solar Shading – Somerhill School

On the Somerhill School project Nationwide Louvre Company designed various shading panels to suit the requirement of each location on the building. As shown on the images there were multiple fixing methods used and also different types of panels. The two large triangular panels and the small square panel between them were fabricated using aluminium box section frames complete with bird-beak brackets and 120mm elliptical blades. The panels in the long run down the side of the building were manufactured using laser cut 5mm thick side frames with 120mm elliptical blades screwed to them from either end, supported by vertical box section posts. Horizontal Brise Soleil panels were used above the entrance and reception window and these were fabricated in the same way with the 5mm thick side frames. The small panel into the opening at floor level were also fabricated with 5mm thick side frames and it was fixed directly to the brickwork through both frames.